Huiswerkbegeleiding

Bij een secretariaat horen een aantal vaardigheden die scholieren nog moeten leren. Taalbeheersing, rekenen, sociale vaardigheden en het indelen van tijd. Waarom zouden we deze kennis niet inzetten om anderen te helpen om verder te komen?

Voor een klein bedrag per maand, of per keer, begeleiden wij leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs met hun huiswerk.

Een aantal basisvaardigheden zoals “hoe leer je eigenlijk?”, bijvoorbeeld voor een proefwerk. Of “hoe hou je overzicht over je huiswerk?” en “hoe doe ik dit efficient?”, een stukje time management. Zo krijgen de leerlingen hun huiswerk af, zonder dat ze het idee hebben dat ze alleen maar met school bezig zijn en daarom gewoon maar geen huiswerk meer maken.

Daarnaast kunnen we helpen met een aantal basisvakken zoals taal, rekenen, wiskunde, natuurkunde, het maken van verslagen en Powerpoint presentaties.

We geven de begeleiding in een huiselijke omgeving, aan de keukentafel. Onder het genot van een kopje thee of iets anders te drinken, een koekje en een stukje fruit. Op dinsdag, woensdag en op vrijdag vanaf 14:00 tot 17:30 kunnen leerlingen terecht. We hebben plaats voor 4 leerlingen tegelijk.

Volg onze berichten

Ontvang elk nieuw bericht gelijk in uw inbox.