7 productiviteit killers

Geschreven door Lime & Co
22
mei

Steeds vaker worden we afgeleid door allerlei productiviteit killers. Hierdoor krijg je je werk niet gedaan. Welke zaken zou je het beste kunnen mijden?

7 productiviteit killers

 1. Multitasking
  Het bestaat niet echt. Je kunt niet koffiedrinken en typen tegelijk. Wat je wel kan is deze twee heel kort na elkaar doen. Maar hou jezelf niet langer voor de gek. Je kunt je het beste focussen op 1 ding tegelijk.
 2. Geen voorbereiding
  Om verder te kunnen gaan met een project moet je even weten waarover het ook al weer gaat. Lees even terug wat ook al weer de bedoeling was en wat er van jou gevraagd wordt. Neem hiervoor echt even de tijd en je zult zien dat je beter presteert.
 3. Telefoon meldingen
  Wil je echt lekker doorwerken en niet gestoord worden, zet dan de meldingen van je telefoon uit. Ze blijven onderbreken, je uit je concentratie halen en inbreken op je gedachtegang.
 4. Afleidende omgeving
  Je werkt huis en doet dit gezellig in de keuken. Hierdoor is er veel geroezemoes om je heen en komen er ook nog eens van allerlei mensen binnen die “lekker sociaal” willen doen. Toch denk jij dat jij dit wel kan aankan, werken en sociaal doen. Helaas, dit gaat je niet lukken.

  Meer verrassende killers

 5. Tv of radio aan
  Achtergrond geluiden zijn niet goed voor je werk. Om lekker aan de slag te kunnen moet je in je werkritme komen. Je kunt beter en sneller op gang komen wanneer deze geluiden er niet zijn. Je vindt je workflow en kan uren doorgaan.
 6. Checken van je telefoon
  Steeds maar je telefoon checken is op dit moment wellicht de grootste afleiding die je maar kunt bedenken. Ook al staan geluid en meldingen uit, nog steeds voel je de behoefte om steeds te checken . Bijna 99% van de mensen blijft checken omdat ze tegen iets oplopen in het werk wat niet 123 op te lossen is. Let er op dat je je telefoon lekker in je zak of tas laat zitten.
 7. Niet luisteren
  Blijf luisteren naar je collega in het gesprek dat je voert. Rustig en met interesse. Wanneer je niet luistert en het hele verhaal overnieuw moet omdat jij op een gegeven moment moet zeggen van, sorry ik zat niet te luisteren. Dat is een echte productiviteit killer.

Meer diensten

Geef een reactie

Volg onze berichten

Ontvang elk nieuw bericht gelijk in uw inbox.